13 Σεπ 2011

Η Μύκονος τίμησε τον Παναγιώτη Κουσαθανά

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην ΚΔΕΠΠΑΜ , τους συντελεστές και οργανωτές της εκδήλωσης που  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2011, στη Μουσική Σκηνή  του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου .
Τη μαγική αυτή ατμόσφαιρα, απόλαυσαν όσοι προσήλθαν στο Γρυπάρειο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυκόνου, για να τιμήσουν την ποίηση.
Ήταν μια βραδιά  γεμάτη με ποίηση και  μουσική, αφιερωμένη στον μεγάλο Μυκονιάτη .... Συγγραφέα , Λογοτέχνη και ποιητή Παναγιώτη Κουσαθανά .

Ο Δήμαρχος  Κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας , βράβευσε εκ μέρους του Δήμου τον Συγγραφέα , Λογοτέχνη και ποιητή Παναγιώτη Κουσαθανά  για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό με Μετάλλιο.
Στον σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ,
Στην συνέχεια της πολύ όμορφης βραδιάς , ο ποιητής  παρουσίασε τη ποιητική του συλλογή με τίτλο  « Αντιχούμενος » από την νέα συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του. ( Τα Ποιήματα και Τέσσερις Αναπλάσεις ,ΙΝΔΙΚΤΟΣ 2011 )
Στο πιάνο τον συνόδευσε η σολίστ  Μαρία Ειρηναίου και στο Βιολοντσέλο η Βάνια  Παπαδημητρίου,
οι οποίες ερμήνευσαν με  ευαισθησία  ξεχωριστά μουσικά έργα.
Ό ποιητής δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη σε δύο αξεχώριστα «είδωλα» τής γραφής: στο είδωλο της σκέψης και στο είδωλο πού γεννά ή γλώσσα. Γιατί κάθε ποίημα (ακόμα και στις μέρες μας, του μεταμοντέρνου σκεπτικισμού) αποτελεί ένα είδωλο κάποιας πραγματικότητας. Κάτι πού προκύπτει από τη λέξη «είδος», δηλαδή από αυτό πού φαίνεται. Και σημαίνει αυτό πού μπορεί να γίνει αντιληπτό με τις αισθήσεις μας. Να, λοιπόν, πού συναντιούνται ή γλώσσα με τη σκέψη: βασικό μέλημα της ποίησης είναι να σταθεί απέναντι σε μια «πραγματικότητα» ή οποία το γνωρίζουμε πια φτιάχνεται από σημεία.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και  τίμησαν με την παρουσία  τους ο Δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης  Σκαγιάς , ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΠΑΜ και Δημοτικός Σύμβουλος Μίλτος Ατζαμόγλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ειρήνη Γρυπάρη , Αντώνης Κουσαθανάς και Μαριγούλα Αποστόλου καθώς και οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Κωνσταντίνος  Κουκάς και Βασίλης Μαργάρας.
Η αναγνώριση από την Πολιτεία παραμένει η υψίστη τιμή. Ο Παναγιώτης Κουσαθανάς,  συνεχίζει τον δρόμο των μεγάλων  Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών με συνέπεια και εγκαρτέρηση. Τα τοπία είναι ατέλειωτα και βεβαίως τιμαλφή.
Ας αρκεσθούμε  να ευχαριστήσουμε  τον Παναγιώτη Κουσαθανά , τον Δήμαρχο , την  ΚΔΕΠΠΑΜ και τον κο Μίλτο Ατζαμόγλου ,τους συντελεστές και οργανωτές της εκδήλωσης  και να θυμίσουμε τον Καρυωτακικό στίχο: "Η ποίηση εξακολουθεί να είναι το καταφύγιο που φθονούμε".

Συντάκτης : Mykonos Ticker 
Φωτο:  Αλέξανδρος  Νεστούρης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...