25 Σεπ 2011

Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι δεν παρευρέθει στη συνεδρίαση, ως όφειλε, ο κ. Φιορεντίνος ως εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μυκόνου.

 Αγαπητοί διαχειριστές του site
σας στέλνω αυτό το mail για να σας εκθέσω μερικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου.  Εάν μπορείτε θα ήταν χαρά μου να  συμπεριληφθεί στο site σας.  

Την Τετάρτη 31/8/2011 πάρθηκε μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου όπως ο νόμος ορίζει, για εκπροσώπηση των νησιών μας στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.  Η μέχρι ....
πρότινος ΤΕΔΚ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) πλέον μετά τη συγχώνευση των δύο Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου εκπροσωπείται συνολικά ως Περιφέρεια.  Δυστυχώς πλέον, οι εκπρόσωποι από τους Δήμους των νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, είναι πολύ λιγότεροι από ότι τα προηγούμενα χρόνια.  Πολλά "μικρά νησιά" των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων δεν εκπροσωπούνται καν και τα δήθεν μεσαία, με λίγα άτομα.

 Έτσι λοιπόν όπως όριζε το καινούργιο καταστατικό, ο Δήμος Μυκόνου θα εκπροσωπούνταν με τον Δήμαρχο, δύο Δημοτικούς Συμβούλους Συμπολίτευσης και έναν της αντιπολίτευσης.  Οι εκλογές γίνονταν ξεχωριστά.  Όπως καταλαβαίνετε παρ' όλη την επιθυμία μου να συμμετάσχω δεν υπήρχαν περιθώρια έπειδή έπρεπε να εκλεγεί μόνον ένας και από τους τρεις συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.  Θεώρησα ότι ηθικά, είχε προτεραιότητα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έτσι δεν έθεσα υποψηφιότητα. 

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19/09/2011 στο κτίριο του ΟΛΠ Πειραιά.  Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα ότι δεν παρευρέθει στη συνεδρίαση, ως όφειλε, ο κ. Φιορεντίνος ως εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης του Δήμου Μυκόνου.  Είναι πάρα πολύ λυπηρό, διότι δεν υπήρξε καμμία ενημέρωση και γιατί έτσι έχασε η Μύκονος την ευκαιρία, να εκπροσωπηθεί από ακόμα ένα άτομο, στις δύσκολες αυτές πλέον διαδικασίες, της τόσο μεγάλης και δύσκολης Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Η δική μου διάθεση, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης "ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ" και ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να είμαι πάντα παρόν, να ψηφίζω κατά συνείδηση, να παλεύω για τα κεκτημένα των συμπολιτών μου και να οραματίζομαι ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. 

Παρ' όλο που σε αυτή τη τόσο δύσκολη συγκυρία, που περνάει η χώρα μας και τόσους βαρείς και αμείλικτους φόρους που βαραίνουν τη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς, εμείς θα πρέπει να δούμε τα δικά μας λάθη ως Δήμος Μυκόνου και να ετοιμαστούμε για το Καλοκαίρι του 2012, με μια Μύκονο που να λάμπει, με καλύτερα στελεχωμένη Αστυνομία και Λιμεναρχείο και με βελτιωμένα πάρκινγκ στη πόλη της Μυκόνου.  Η υποχρέωσή μας, όσον αφορά τη στάση μας στα Δημοτικά Συμβούλια, είναι να είμαστε δίκαιοι, να μην λαϊκίζουμε χωρίς λόγο, να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον των Μυκονιατών, χωρίς φυσικά στείρα αντιπολίτευση και υπερβολές, αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Με βαθειά εκτίμηση,

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Μ. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
"ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...